Snertwandeltocht door de bossen bij Babberich

terugblik

De snertwandeltocht, georganiseerd op 26 november 2022 door Toeristisch Informatiecentrum ’t Gelders Eiland was een groot succes. Meer dan 100 deelnemers hadden afgelopen zaterdag hun wandelschoenen aangetrokken voor een ruim drie uur durende struintocht door de Babberichse en Eltense bossen.

Het weer was de organisatie gunstig gezind. Onder een aangenaam herfstzonnetje liepen de wandelaars een mooie route door het grensgebied van Babberich en Elten. Het startpunt was Landgoed Halsaf in Babberich, waar de deelnemers werden ontvangen met koffie en cake. Van daaruit gingen de wandelaars in vijf groepen op weg naar fruitbedrijf de Buitenboom, waar eigenaar Piet Albers een korte uitleg gaf over zijn frambozenkwekerij die voor een groot deel is voorzien van zonnepanelen.

De route voerde verder over voormalige smokkelpaden. Na een pauze met chocolademelk en speculaas vertrokken de groepen richting de Kwartiersedijk voor een rondwandeling door een beeldentuin. Bij terugkomst op Landgoed Halsaf kregen de deelnemers een heerlijke kom snert met roggebrood en spek geserveerd, terwijl Joop Boxstart de muzikale omlijsting verzorgde.