Verdedigingstorens
Het Rijnstrangengebied kent een roemruchte historie. Zo maakten de Romeinen dankbaar gebruik van deze strategische plek aan het water en tijdens de Tachtigjarige Oorlog deed prins Maurits hetzelfde. Maurits liet in het gebied om de paar kilometer verdedigingstorens bouwen; de Mauritstorens, ook wel redoutes genoemd. Zo konden onderdelen van de troepen van Maurits elkaar waarschuwen door op de redoutes vuren aan te leggen. De meest recente en inmiddels al 4e redoute op het Gelders Eiland staat in het gebied dat Revensweert heet en daarom heeft deze nieuwe redoute de naam Revensweert gekregen.
Natuurontwikkeling door maaiveldverlaging
Dit gebied is een nieuw natuurgebied dat ontwikkeld is door K3Delta en Staatsbosbeheer. Het is helaas niet vrij toegankelijk, maar als je op de redoute staat heb je wel een prachtig uitzicht over dit natuurgebied. In dit gebied worden diverse oude geulen hersteld. Langs deze geulen worden vakken gegraven om de kans op ontwikkeling van velden waterriet te vergroten. De ontwikkeling van het riet is onder andere van belang voor kritische vogelsoorten zoals de grote karekiet en de roerdomp.
Klei
Bij de graafwerkzaamheden komt een beperkte hoeveelheid klei vrij. Deze klei wordt gebruikt door de baksteenfabrieken in de regio. De overige grond die wordt afgegraven, wordt in de Drie Dorpen Polder in Pannerden hergebruikt. Daar vervangt deze grond de keramische klei die daar wordt gewonnen, zodat er in de Drie Dropen Polder goede landbouwgrond wordt teruggegeven. Delgromij (onderdeel van de K3-organisatie) werkt hier samen met eigenaar Staatsbosbeheer aan natuurontwikkeling en vergroting van de biodiversiteit.
Fietsroute
Er komt een wandelpad te liggen vanaf het fietspad. Bij het Toeristisch Informatiecentrum is een fietstocht te verkrijgen die langs de 4 redoutes gaat.