Pannerdensche Waardpad

Pannerdensche Waardpad

Pannerden ligt in het Rijnstrangengebied, een gebied met grienden, water- en moerasvegetaties, wilgenbosjes en natte graslanden dat deel uitmaakt van het natuurreservaat De Gelderse Poort.

Verrassend bosrijk wandelpad bij Lobith

bospad Lobith

Zin om een ‘stukje’ wandelen en wil je een keer wat anders lopen dan je gebruikelijke rondje? Dan is dit verrassend natuurlijke wandelpad bij Lobith misschien wel iets voor jou!

Zwieren over de Zomerdijk

zomerdijk pannerden

Wil je even de benen strekken met rondom uitgestrekt uitzicht over de uiterwaarden van de Lobberdensche waard? Struin dan eens over of langs de Zorgdijk (heen en weer zo’n 3 km).

Het avontuurlijke Babborgapad

Babborgapad

Een avontuurlijke rondwandeling van elf kilometer door het afwisselende buitengebied van Babberich, waarvan bijna vijf kilometer over Duits grondgebied.

Struinen door de Lobberdensewaard

Lobberdensewaard

Wauw, wat een verrassend struingebied in de Lobberdensewaard! Al die kronkelende paadjes door gevarieerd groen en waterpartijen. En hoor al die vogels eens. Heb jij er misschien al eens een bijzonder dier gespot?

4 nieuwe fiets- en wandelroutes

nieuwe routes TIC

Het Toeristisch Informatiecentrum ‘t Gelders Eiland heeft haar assortiment fiets- en wandelroutes uitgebreid met maar liefst 4 nieuwe leuke wandel- en fietsroutes.

Eltenberg wandelroute

wandelgids Eltenberg

Deze rijk geïllustreerde cultuurhistorische wandeling in de omgeving van de Eltenberg laat u kennis maken met het rijke verleden van dit interessante gebied.

Gratis knooppunt routes

wandelen en fietsen gratis knooppunten routes

‘t Gelders Eiland is een aantrekkelijke plek om op de fiets te verkennen voor mensen die van natuur houden. Je zult in dit gebied veel uiterwaarden tegen komen en vaak over een dijk fietsen. Je kunt ervoor kiezen om langs een rivier te fietsen, of om de grens over te steken om een stuk door Duitsland te fietsen.

Blikvangers fietsroute

blikvangers fietsroute kunstroute

Een prachtig geïllustreerde uitgave van maar liefst 90 pagina’s met leuke achtergrond informatie en een fietsroute van 40km. langs alle openbare kunst, historisch én landschappelijk schoon op ‘t Gelders Eiland.