De Liemers beproefd: van gemaal tot molen!

terugblik

Zaterdag 22 juni stond de fietstocht 'Beleef het Gelders Eiland en de Liemers' op het program. En wat waren de weergoden ons goed gezind. Na weken van regen beloofde het een droge dag te worden.

Alle deelnemers kwamen naar de Europakade in Tolkamer. Na een woordje van Wim en Bert gingen we in 2 groepen op pad richting het gemaal Oude Rijn in Pannerden. Daar wachtte ons een warm welkom door Robert en Marleen. Robert vertelde in het gemaal, vol passie, over de geschiedenis van deze bijzondere plek. Marleen voorzag ons van koffie en thee met heerlijke zelfgebakken boterkoek.

Vers van de tap

Daarna ging het via de Deukerdijk richting het Gemaal Kandia. Daar namen we een kijkje bij de vistrap. Genietend van het mooie landschap fietsten we naar onze volgende stop, de boerderij van de familie Tiecken. Sander Tiecken vertelde ons iets over de boerderij en het gebied  er omheen. We tapten een bekertje biologische melk en aten broodjes met kaas die op deze boerderij gemaakt wordt. Verschillende deelnemers namen ook even een kijkje bij Joyce in de boerderijwinkel.

Muldershof

Over de dijk fietsten we daarna naar de Buitenmolen in Zevenaar. Na een welkomstwoordje van de molenaar bekeken we de molen van binnen en van buiten. Molenaar Henk Venhorst boeide ons met zijn verhaal en we weten nu allemaal hoe Muldershof in Zevenaar aan zijn naam is gekomen. Nog een natje en een droogje en we gingen weer op pad. Het laatste gedeelte van onze tocht voerde ons via Oud Zevenaar, over de dijk richting Herwen en via de Ossenwaard kwamen we aan bij Famke in Lobith. Op het terras genoten we, in het zonnetje, van een welverdiend ijsje.

Dank aan iedereen die met ons meefietste en aan alle mensen op de locaties voor hun medewerking aan deze geslaagde ‘Beleef het Gelders Eiland en de Liemers’.