Nacht van de Nacht met een Romeins tintje

terugblik

Op 28 oktober jl. hebben wij onze eerste Nacht van de Nacht beleefd. Wij ontvingen onze deelnemers bij de Puttmanskrib in Herwen. Het was al donker en wat heel fijn was....het was droog weer met een mooie volle maan.

Van Marcus Mallius tot Mervyn Wheatley

We zijn in twee groepen gestart. Eén groep naar de replica gedenksteen van de Romeinse soldaat Marcus Mallius. Hier gaf Servaas Beunk een uitleg over de Romeinse nederzetting, die daar geweest is. De andere groep kreeg een uitgebreid verhaal van Sander Woonings, over de crash van de Spitfire in maart 1940. Sander heeft er ook een documentaire over gemaakt.

Romeinse Baadster

Onze wandeling werd gezamenlijk vervolgd naar de Romeinse baadster op het strandje in de Bijland. Met gaslampen werd de tocht verlicht en bij de baadster vertelde Servaas over de Romeinen en de manier van leven destijds. De baadster werd mooi uitgelicht en er ontstond een leuk fotomomentje.

Een warme smaakvolle afsluiter

Vervolgens zijn we naar boerderij de Dykhoeve gegaan om heerlijke soep te eten:  mosterdsoep met spekjes van de Dykhoeve en een linzensoep uit het oudste Romeinse kookboek, dat Jillis en Devin hadden bereid op een houtvuurtje. Het donkere speltbrood van Bakkerij van Bentum vond gretig aftrek. Een lekker rood wijntje of een appelsap van Fruitkwekerij Bert van Schip leste de dorst. Tijdens het eten, vertelde Servaas nog in een leuke nabrander, over het verdronken dorp Herwen.

Het was een leerzame, gezellige avondactiviteit, waar iedereen met plezier op terug kijkt!!!