Kofferbakverkoop Pannerden 2019

terugblik

Zondag 25 augustus was het weer een en al gezelligheid tijdens de jaarlijks Kofferbakverkoop in Pannerden. Onder een stralende zon waren weer veel bezoekers op de been die er in zijn geslaagd mooie koopjes te scoren bij de vele 'kofferbakken'.

06:30 de wekker gaat, opstaan, snel een ontbijtje en op de fiets naar Pannerden. Afspraak 07:30 uur samenkomst A-team (Activiteiten-team) bij Café De Dijk. Simone, Bert, Otto, Andre, Tiny en Harm verdelen de taken; aan de slag. De verkeersregelaars zijn er en weten wat er van hen wordt verwacht.

Er zijn al een groot aantal deelnemers die hun waar hebben uitgestald. Het is al behoorlijk warm, uiteindelijk zal de temperatuur oplopen tot 32 gr.
Als alle deelnemers er zijn, 96 in getal, wordt de kofferbakverkoop om 11:00 uur officieel geopend. De sfeer is uitermate gezellig, via een geluidsinstallatie is gezellige muziek te horen.

Het aanbod van spullen is zeer divers, hier en daar zag je duidelijk ook wat nieuwe spulletjes. Er was voor een ieder wat wils van bats tot roggebroodsnijder van klok tot kleding en kinderen die hun speelgoed verkochten onder toezien van Pa en Ma. Wat op mij het meest indruk heeft gemaakt is de verkoop van een enorme hoeveelheid miniatuur autootjes in allerlei soorten en merken, van bus tot truck, van cabrio tot jeeps. Indrukwekkend. De verkoper was een echte liefhebber.

De publieke belangstelling was prima, de terrasjes overvol: gezelligheid troef. Snackbar Jansen en Café De Dijk: enorm bedankt voor het ter beschikking stellen van de toiletten.

Naarmate de tijd vorderde was het grappig om te zien hoe sommige verkopers/deelnemers de prijzen gingen aanpassen om van hun waar af te komen. Er is een tijd van komen en van gaan. Na controle van de plaatsen heeft iedere deelnemer zijn borg terug gekregen en keerde men huiswaarts, een mooie en schone dorpskern van Pannerden achterlatend.

In overleg met een groot aantal deelnemers is besloten om voor de volgende kofferbakverkoop, zondag 30 augustus 2020 om 10:00 uur te beginnen.

Eindconclusie: wij als A-team kijken terug op een mooie geslaagde en gezellige dag zonder incidenten. Er is naar mijn mening op een fijne manier samengewerkt, wij hadden er plezier in.

Harm Berendsen (vrijwilliger Activiteiten-team Toeristisch Informatiecentrum Tolkamer).