Nieuwe aanwinst in de Ossenwaard: Redoute Revensweert

nieuws

30 april 2020
Als je in door de Ossenwaard wandelt of fietst, kan je hem niet missen: redoute Revensweert. Een strakke heuvel met indrukwekkend weids uitzicht. Hier kun je stilstaan bij de tijd dat het Gelders Eiland onderdeel was van het hoofdtoneel van de nationale geschiedenis: de Tachtigjarige Oorlog.

Verdedigingstorens

Het Rijnstrangengebied kent een roemruchte historie. 
Zo maakten de Romeinen dankbaar gebruik van deze strategische plek aan het water en tijdens de Tachtigjarige Oorlog deed prins Maurits hetzelfde. Maurits liet in
 het gebied om de paar kilometer verdedigingstorens bouwen; de Mauritstorens, ook wel redoutes genoemd. Zo konden onderdelen van de troepen van Maurits elkaar waarschuwen door op de redoutes vuren aan te leggen.

Revensweert

De meest recente en inmiddels al 4e redoute op het Gelders Eiland staat in het gebied dat Revensweert heet en daarom heeft deze nieuwe redoute de naam Revensweert gekregen. Dit gebied is een nieuw natuurgebied dat ontwikkeld is door K3Delta en Staatsbosbeheer. Het is helaas NIET vrij toegankelijk, maar als je op de redoute staat heb je wel een prachtig uitzicht over dit natuurgebied. Er komt een wandelpad te liggen vanaf het fietspad.
 Bij het Toeristisch Informatiecentrum is een fietstocht te verkrijgen die langs de 4 redoutes gaat.