Rondleiding met ‘tante Minchen’ in Griethausen

terugblik

Ondanks voorspellingen van veel regen begon zondag 7 mei weliswaar met lichte bewolking, maar stak het zonnetje hier toch regelmatig doorheen en was het zelfs lekker warm. In het clubhuis van de hengelsportclub in Griethausen werden de deelnemers hartelijk ontvangen door Rüdiger van Acken en zijn team met koffie en heerlijk gebak.

Op pad

Na hiervan genoten te hebben vertrokken de deelnemers naar de Dorfplatz om kennis te maken met Hildegard Liebeton alias ‘tante Minchen’. Zij verzorgde als gecertificeerde ‘Gästeführerin’ een interessante en vaak ook amusante rondleiding door het voormalige visserdorpje Griethausen, dat met name ook een rijke geschiedenis deelt met Nederland. De wisselende loop van de Rijn, de tachtigjarige oorlog, bezetting en ontzet van het fort Schenkenschans, twee stadsbranden en de Franse bezetting onder Napoleon hebben het dorp gevormd tot wat het nu is.

Een geslaagde middag

Na bijna twee uur luisteren naar ‘tante Minchen’ werd de rondleiding afgesloten met een daverend applaus en vele complimenten van de deelnemers aan het adres van ‘tante Minchen’, hetgeen getuigt van een zeer tevreden groep deelnemers. En werd er door de deelnemers onder het genot van een drankje in het clubhuis nog een tijdje druk nagepraat over alles wat zij tijdens de rondleiding hebben ervaren en gehoord. Kortom, opnieuw een geslaagde activiteit van het Activiteitenteam!