Wandelaars enthousiast over de Gelderse Poort Wandeltocht

terugblik

Zaterdag 3 en zondag 4 juni j.l. waren prachtige wandeldagen. Volop zon en niet te warm. Op beide dagen mochten we zo’n 250 wandelaars verwelkomen in het startbureau bij café/zaal De Dijk in Pannerden.

Enthousiast van start

Vol bruisende energie gingen ze op stap via een van de vier fraaie routes over het Gelders Eiland en voor de 40 km-route ook nog over het aanpalende Duitse heuvellandschap rondom de Eltenberg. De deelnemers spraken na afloop vol enthousiasme over de mooie route over en het prachtige landschap van het Gelders Eiland.

De mooiste plekjes

Het totaal aantal wandelaars was misschien wat minder dan voorgaande jaren, maar dat lag zeker niet aan de fraaie routes! Berichten in de media dat er in Nederland tijdens de twee coronajaren een flinke toename was van het individueel wandelen door de Nederlanders heeft zich tot nu toe nog niet helemaal doorgezet bij de georganiseerde tochten. Maar dat gaat ongetwijfeld nog wel een stijgende lijn vertonen! Want vaak kom je bij georganiseerde tochten op plekjes waar je zelf nooit terecht zou zijn gekomen; immers de ‘lokalen’ weten als geen ander waar de mooiste paden lopen en de prachtigste uitzichten te bewonderen zijn!

Save the date

En als trotse ‘eilanders’ kunnen we niet wachten om alle wandelaars weer te mogen verwelkomen op onze volgende wandelactiviteit: de Drie Veren Wandeltocht van 9 en 10 september a.s. Want dat is een voor Nederland unieke wandeltocht met ook op de kortste route van 10 kilometer een overvaart met drie verschillende pontjes! Schrijf die maar vast in je agenda, we zien je dan!