Skip to content

nieuws

van 't eiland

Natuurlijk kunt u er lekker zelf op uit trekken en een heerlijk rondje over het eiland maken. Verdwalen kunt u niet, u moet altijd wel ergens het water over om het eiland te verlaten! Zo komt u (misschien wel onverwacht) op de mooiste plekjes. Zo kunt u heerlijk gaan struinen in de waarden, waarbij u zomaar oog in oog kan komen te staan met een Schotse hooglander of een ree. Ziet u een felblauwe schicht over het water schieten? Dan was u getuige van het voorbijvliegen van een ijsvogel! Maar u kunt bijvoorbeeld ook een bezoekje brengen aan de molen in Lobith, het gemaal in Pannerden of kanovaren op de Bijland.

Wilt u niets missen?

Maar wilt u zeker weten dat u tijdens uw bezoek aan ’t Gelders Eiland de pareltjes heeft bezocht, dan raden we u aan onderstaande artikelen te bekijken. Daar vindt u diverse insider tips en nieuwtjes van onze vrijwilligers. Zij weten de mooiste plekjes te vinden en delen deze graag met u!

nieuwe fiets- en wandelroutes in het TIC
Laatste Nieuws

4 nieuwe fiets- en wandelroutes!

Het Toeristisch Informatiecentrum ‘t Gelders Eiland heeft haar assortiment fiets- en wandelroutes uitgebreid met maar liefst 4 nieuwe leuke wandel- en fietsroutes. De routes bieden voor ieder wat wils, van liefhebbers van de natuur tot liefhebbers van Romeinse geschiedenis en historie van dorpen en gebouwen.

Lees Meer »
camperplaats geopend
Laatste Nieuws

Camperaars van harte welkom!

Onze populaire camperplaatsen aan de Europakade in Tolkamer, met uniek en vrij uitzicht over de Rijn zijn vanaf nu weer geopend. Voorlopig zijn er 8 (van de 15) plaatsen beschikbaar, zodat er ruim voldoende afstand blijft tussen de campers.

Lees Meer »
Camperplaatsen Europakade Tolkamer
Laatste Nieuws

Camperplaatsen aan de Europakade weer geopend!

Er zijn gelukkig weer positieve ontwikkelingen betreffende het terugdringen van de verspreiding van het corona virus. Daardoor konden sinds 1 juni diverse maatregelen versoepeld worden. Dit betekent dat ‘alleen’ weer iets meer ‘samen’ wordt en dat is iets waar we met z’n allen erg naar uit hebben gekeken. En dat geldt ook voor het openstellen van de camperplaatsen aan de Europakade in Tolkamer.

Lees Meer »
TIC geopend
Laatste Nieuws

De vlag kan uit!

We hebben goed nieuws: vanaf vandaag is het Toeristisch Informatiecentrum weer voor een aantal dagen in de week geopend. Van woensdag t/m vrijdag bent u van harte welkom tussen 11.00 – 1300 uur.

Lees Meer »
Hof zum Walde
Laatste Nieuws

Echte boerderijzuivel, finger licking good!

We hebben een heel smaakvol nieuwtje: vanaf nu kan je bij ons ook terecht voor (h)eerlijke boerderijzuivel van Hof Zum Walde. Op hun boerderij in Spijk op ‘t Gelders Eiland wordt met veel plezier en passie op een duurzame en diervriendelijke wijze melk geproduceerd die zij zelf verwerken tot heerlijke ambachtelijke zuivelproducten.

Lees Meer »
gemeentegids Zevenaar
Laatste Nieuws

Gemeentegids Zevenaar 2020 is uit!

De nieuwe gemeentegids van Zevenaar is verschenen. Een overzichtelijke en handzame gids waarin alle bedrijven, verenigingen en organisaties uit de gemeente staan, evenals contactgegevens, plattegronden van de dorpen en andere bijzonderheden.

Lees Meer »
Vrijwilligers avond TIC
Onze Vrijwilligers

Gezellige avond voor de vrijwilligers van het TIC

Woensdag 22 januari 2020 vierden we met ons Toeristisch Informatiecentrum (TIC) en met alle vrijwilligers weer onze jaarlijkse feestavond. Een feestelijke bijeenkomst van het bestuur met alle leden van het camperteam, het activiteitenteam en het team dat ons informatiecentrum bemant.

Lees Meer »
Gluren bij de buren Tolkamer
Laatste Nieuws

Gluren bij de Buren

Afgelopen zondag hielden de ondernemers van Tolkamer een gezellig evenement, waarbij bezoekers lekker konden komen gluren en proeven!

Lees Meer »
Lobberdense Waard
Laatste Nieuws

Herinrichting Lobberdense Waard

In de uiterwaard zal zand en grind worden gewonnen en per schip afgevoerd. Daarnaast krijgt het hele gebied een natuurfunctie met de uitbreiding van bestaande natuur in de vorm van ontwikkeling van nieuwe riviergebonden natuur. Door de ingrepen ontstaat meer ruimte voor de rivier bij hoogwater. De gehele uiterwaard wordt op termijn opengesteld voor publiek en duurzaam beheerd. Recreatie vindt plaats in extensieve vorm middels wandelen (struinen), fietsen, vissen en zwemmen.

Lees Meer »
in de voetsporen huis bergh
Laatste Nieuws

In de voetsporen van Adela en Balderik

Beleef tijd en leven van dit roemruchte gravenpaar tijdens de thema-tentoonstelling in Stadsmuseum Bergh van 14 juli tot 24 november en wandel of fiets de route langs locaties waar het gravenpaar haar sporen heeft nagelaten.

Lees Meer »
Kerst Fort Pannerden
Laatste Nieuws

Kerst op Fort Pannerden

Ook nu, tijdens deze corona-tijd kunt u naar Fort Pannerden. Het fort is geopend tijdens de Kerstvakantie en in de weekenden. Voor de feestmaand is het fort vanaf half december geheel in kerstsfeer aangekleed. Denk aan honderden lampjes, kerstbomen en mooie sterren. En wat is er mooier dan zo’n oud fort, aangekleed in kerstsfeer? Bij deze warme sfeer hoort natuurlijk lekkere glühwein en kerststol (beiden alléén op 19 december verkrijgbaar).

Lees Meer »
Kerst Huis Bergh
Insider tips

Kerstmis op Huis Bergh

In de donkere dagen hebben we dit jaar allemaal extra behoefte aan afleiding en ontspanning. Huis Bergh is tijdens de kerstperiode daarom extra dagen open.

Lees Meer »