Skip to content

nieuws

van 't eiland

Natuurlijk kunt u er lekker zelf op uit trekken en een heerlijk rondje over het eiland maken. Verdwalen kunt u niet, u moet altijd wel ergens het water over om het eiland te verlaten! Zo komt u (misschien wel onverwacht) op de mooiste plekjes. Zo kunt u heerlijk gaan struinen in de waarden, waarbij u zomaar oog in oog kan komen te staan met een Schotse hooglander of een ree. Ziet u een felblauwe schicht over het water schieten? Dan was u getuige van het voorbijvliegen van een ijsvogel! Maar u kunt bijvoorbeeld ook een bezoekje brengen aan de molen in Lobith, het gemaal in Pannerden of kanovaren op de Bijland.

Wilt u niets missen?

Maar wilt u zeker weten dat u tijdens uw bezoek aan ’t Gelders Eiland de pareltjes heeft bezocht, dan raden we u aan onderstaande artikelen te bekijken. Daar vindt u diverse insider tips en nieuwtjes van onze vrijwilligers. Zij weten de mooiste plekjes te vinden en delen deze graag met u!

Groene Schuur
Laatste Nieuws

Zondag 3 sep Open dag met rondleidingen en proeverijen bij De Groene Schuur

Op zondag 3 september is het Open Dag bij Duivense ondernemer van het jaar: De Groene Schuur in Groessen. De streekwinkel is geopend en iedereen mag een kijkje nemen in de kassen van de kwekerij, waar o.a. tropische groenten, vergeten groenten, kruiden en pepers worden verbouwd. Het hele erf ligt weer vol pompoenen en kalebassen van eigen land, er worden rondleidingen door de kassen gegeven en in de kookstudio kunt u lekker proeven.

Lees Meer »
open dag Huis Sevenaer
Insider tips

Landgoed Open Dag Huis Sevenaer

Zaterdag 17 juni openen de poorten van het Landgoed van 11.00 – 16.00u en is iedereen van jong tot oud van harte welkom! De open dag is een geweldige gelegenheid om meer te weten te komen over het historische landgoed en in het bijzonder hoe de kasteelboerderij in bedrijf functioneert.

Lees Meer »
bestuur TIC
Laatste Nieuws

Nieuwe leden: voltallig bestuur

Met veel plezier kunnen we melden dat het bestuur van stichting Toeristisch Informatiecentrum inmiddels helemaal compleet is en alle leden er met veel enthousiasme en volle energie tegenaan gaan!

Lees Meer »
samen wandelen
Insider tips

Samen wandelen op ’t Gelders Eiland

Om mensen meer in beweging te krijgen organiseert Leanne Bonte elke vrijdagmorgen om 9.00 uur een wandeling van ongeveer 5 tot 7 kilometer op ’t Gelders Eiland. Er zijn verschillende startpunten.

Lees Meer »
tulpenroute
Insider tips

Kleurrijke tulpenroute

Je hebt ze vast al wel zien staan: flinke zwarte bloembakken bommetje vol kleurrijke tulpen die het straatbeeld opfleuren! Tussen Tolkamer en Doetinchem (via Elten) is over een lengte van ongeveer 14 km de grensoverschrijdende Tulpenweg aangelegd.

Lees Meer »
Hulzenberg
Insider tips

Montferlandse fiets 4-daagse

Van dinsdag 20 t/m vrijdag 23 juni wordt de 1e editie van de Montferlandse fiets 4-daagse georganiseerd. Op deze 4 fantastische dagen fiets je rondom het prachtige Montferland.

Lees Meer »
Fort Pannerden
Laatste Nieuws

Tentoonstelling Passage du Rhin, Lobith 1672 – Fort Pannerden 1872

Fort Pannerden is verheugd dat de succesvolle tentoonstelling “Passage du Rhin Lobith 1672” tot half april 2023 te zien is binnen haar monumentale muren! Met Heemkundekring Rijnwaarden, de initiatiefnemer van de oorspronkelijke tentoonstelling (eerder te zien in Lobith en Zevenaar), is ze van mening dat Fort Pannerden nu de geëigende plek voor een vervolg is. De geschiedenis van de bouw van Fort Pannerden is namelijk onlosmakelijk verbonden met de gebeurtenissen op en aan de Rijn en de Waal. Ook hier is nu aandacht voor in deze tentoonstelling. Vanaf het uitzichtpunt van het fort is het gebied, waar dit alles zich heeft afgespeeld, prachtig te overzien!

Lees Meer »
TIC vrijwilligersuitje kegelen en bbq
Onze Vrijwilligers

Gezellige kegelavond voor TIC vrijwilligers

Woensdag 15 februari 2023 beleefde het TIC weer haar jaarlijkse vrijwilligersfeest. Dit keer bij Partycentrum Schipperspoort aan de Dorpsdijk in Lobith. 
Het overgrote deel van de vrijwilligers van het TIC was aanwezig en zij werden door Raymond Barthen van het partycentrum rijkelijk voorzien van een drankje en verwend met een voortreffelijke binnen-barbecue. Een en ander gecombineerd met het in twee groepen kegelen waarbij de jongetjes tegen de meisjes speelden.

Lees Meer »
gastheer van het landschap
Laatste Nieuws

Gastheer/vrouw van het Landschap

De cursus ‘Gastheer van het Landschap’ werd georganiseerd door de Gemeente Zevenaar in samenwerking met het IVN Gelderland voor ondernemers in de toeristische branche. Ook een paar vrijwilligers van het TIC hebben met veel enthousiasme deelgenomen aan deze cursus.

Lees Meer »
boek 125 jaar EMM Spijk
Insider tips

125 jaar Eendracht Maakt Macht

In het beeldrijke boek “EMM Spijk. 125 jaar dienstbaarheid, broederschap en trouw” wordt de rijke historie vanaf 1817 tot heden geschetst van de Spijkse schuttersvereniging en het mooie dorp.

Lees Meer »
Penningmeester TIC
Laatste Nieuws

Penningmeester gezocht!

Stichting Recreatie en Toerisme ’t Gelders Eiland is op zoek naar een enthousiaste penningmeester die de boekhouding van de stichting wil verzorgen.

Lees Meer »
Boek Zevenaar tot kleur en samenklank
Insider tips

Zevenaar tot kleur en samenklank

Leen den Besten heeft een boek geschreven naar aanleiding van het toevoegen van de Gemeente Rijnwaarden bij de Gemeente Zevenaar met de titel: Zevenaar tot kleur en samenklank.

Lees Meer »
Bleekse Poort
Laatste Nieuws

Zou het de voormalige Bleksepoort zijn?

Tijdens de renovatie van het Raadshuisplein in Zevenaar zijn historische resten gevonden. Volgens kenners gaat hem om de Blekse Poort, één van de vier voormalige torens van stad, maar de gemeente is nog niet zo stellig.

Lees Meer »
De vloggende bestemming in Tolkamer
Laatste Nieuws

Tolkamer in ‘De vloggende bestemming’

Het is weer tijd voor een nieuw avontuur van Kees en Theo in de serie de ‘Vloggende bestemming’. Deze keer zakken ze met hun camper af langs de Rijn en trappen ze af in ons gezellige Tolkamer!

Lees Meer »