Op pad met Fährfrau Mariken in Emmerich am Rhein

terugblik

Op zondag 5 mei 2024 toog het organisatieclubje van het Activiteitenteam vol goede moed naar Emmerich am Rhein voor de stadswandeling. Niet alleen omdat het na dagen van regen deze zondag droog en later op de dag ook zonnig was, maar vooral omdat de stadswandeling verzorgd zou worden door Hildegard Liebeton alias Fährfrau Mariken.

Hooggespannen verwachtingen

Gezien de ervaringen met deze zeer ervaren gids bij eerdere activiteiten waren de verwachtingen hoog gespannen. Na bij de ontvangst in het restaurant genoten te hebben van koffie met een lekker stuk appelgebak togen de 28 deelnemers in twee groepen naar het Tourist Info waar Mariken ons al stond op te wachten.

Interessant en humorvol

Met een antieke bolderkar vol met visserijspullen trok zij over de Rheinpromenade om op diverse plekken te vertellen over de historie van de stad en over het wel en wee van de diverse beroepen die er in het verleden rondom de Rijn waren. Gedurende anderhalf uur was het een aaneenschakeling van historisch interessante en soms ook humorvolle verhalen waarbij zij ook de deelnemers door haar vraagstelling vaak wist te betrekken.

Rheintröpfchen

Met aan het einde van de rondgang over de steeds drukker wordende Rheinpromenade voor de deelnemers bij het Tourist Info nog een ’Rheintröpfchen’ op een antieke tinnen lepel als waardige afsluiting het geweldige optreden van Mariken. De deelnemers waren zeer onder de indruk van hetgeen zij voor het voetlicht wist te brengen. En om deze reden voor ons en de deelnemers een zeer geslaagde activiteit.