Forse stijging aantal deelnemers GPW uit alle windstreken!

terugblik

Het was in de weken en dagen rondom onze tweedaagse Gelderse Poort Wandeltocht steeds regenachtig weer, maar was het in het weekend van 1 en 2 juni 2024 prima wandelweer. Lichte buitjes waren voorspeld, maar bleven deze gelukkig achterwege en kwam het zonnetje meestentijds goed door de wolken.

Op het startbureau was het op de vroege zaterdagochtend al direct een drukke boel en was het voor de leden van het startbureau flink doorwerken om de wandelaars na inschrijving en het overhandigen van het fraaie nieuwe routeboekje vlot op weg te helpen. En bleven de wandelaars zich maar melden en konden we om 10.00 u al de 200e deelnemer begroeten. Ook op zondag hetzelfde beeld en mochten wij dit jaar voor de Gelderse Poort Wandeltocht op zaterdag 236 en op zondag 219 wandelaars verwelkomen! In totaal 455 deelnemers, waarvan er 134 de 40 km-route liepen en 187 de 25 km-route.

Uit alle windstreken

Wandelaars afkomstig uit de Liemers, maar ook uit o.a. Soest, IJsselmuiden, Ven-Zelderheide, Zeist, IJsselstein, Putten, Amersfoort, Den Ham, Veenendaal, Deventer, Varsseveld, Opheusden, Wageningen, Hengelo (O), Ermelo, Kampen en zelfs wandelaars uit Almere en  Emmerich am Rhein! Uit gesprekken blijkt dat de fervente wandelaar ook graag buiten de eigen streek wandelt en op zoek is naar voor hen onbekende gebieden van Nederland, waarbij het wandelboekje Wandel.nl van de KWBN en onze website een onmisbare informatiebron is.

Dat smaakt naar meer!

Na enkele jaren van daling dit jaar een forse stijging van het aantal deelnemers, hetgeen voor het Activiteitenteam zeer tevredenstellend is en een boost geeft voor de Drie Veren Wandeltocht van zondag 8 september a.s.!

Wellicht ook interessant voor u...