Proef de herfst

nieuws

28 september 2020
Het is er weer weer voor, buiten is het herfstig nat, voor binnen hebben we een lekker ‘gerstenat’: Holthuuzer Bock van de Brouwerick. Een volmoutig bier met een nootachtige, licht geroosterde smaak, met andere woorden ‘een heerlijk straf bokbier!’

Dit volmoutige biertje is met veel zorg een aandacht gebrouwen met verschillende soorten gerstemout, tarwemout, gist, hop en water.

Brouwerij De Brouwerick uit Zevenaar is in 2019 officieel gestart als micro-brouwerij. Na in 2014 begonnen te zijn als hobbybrouwer bleek al snel dat het brouwen van bier uitgroeide tot een passie. Daarbij hebben het lidmaatschap van Biergilde “De 7 Aeren” in Zevenaar en de enthousiaste reacties van vrienden en bekenden op de gebrouwen bieren zeker geholpen. Na 5 jaar was het logische vervolg het starten van een micro-brouwerij met als doel om ook anderen van deze bieren te laten genieten. Het ambachtelijke brouwen van speciaal bier op kleine schaal biedt de mogelijkheid om veel te kunnen experimenteren met (oude)recepten, gisten, hopsoorten en kruiden met verrassend goede resultaten.

Gek op speciaalbieren? Dan kunnen wij zeker aanraden de Poelwijkse tripel of Old sènderse ale ook eens te proeven! Loopt het water je al in de mond? Kom snel langs bij het TIC waar al deze heerlijke biertjes te koop zijn.

Holthuuzer Bock