Kerstmis op Huis Bergh

nieuws

29 november 2020
In de donkere dagen hebben we dit jaar allemaal extra behoefte aan afleiding en ontspanning. Huis Bergh is tijdens de kerstperiode daarom extra dagen open.

Terwijl het buiten donker begint te worden, branden de lichtjes en de kaarsen. Geheel coronaproof kunnen bezoekers op eigen gelegenheid of met een rondleiding het sfeervol versierde kasteel bezoeken. Vanaf 11 december is het kasteel omgetoverd in kerstsfeer. U kunt in veel kasteelruimten genieten van de kerstversieringen. In de troonzaal is een tafel feestelijk gedekt met wit damast, Rosenthalservies, zilveren bestek en kristallen glazen. Er is ontzettend veel te beleven voor jong en oud tijdens de kerstperiode:

Privérondleiding en muntslag

Dankzij het Kickstart fonds van de Bankgiroloterij, kunnen we nu bezoekers de mogelijkheid tot een privérondleiding bieden. U kunt hierbij kiezen tussen: – een rondleiding met torenbeklimming;
een rondleiding met de tentoonstelling ‘Liefde voor de Middeleeuwen’;
of een muntslag.
Torenbeklimming
Tijdens de torenbeklimming wordt de wapen-, de muntkamer en het dak van het kasteel bezocht. Een klein groepje bestaat uit maximaal 4 personen uit een gezin of een huishouden, twee stellen of max. 4 individuele bezoekers.

Tentoonstelling ‘Liefde voor de Middeleeuwen’

Op 14 mei 1920 arriveerde op Huis Bergh de Collectie Mengelberg: 177 schilderijen, beeldhouwwerken en zilveren voorwerpen. De collectie was door kasteelheer J.H. van Heek  gekocht van de erven van Friedrich Wilhelm Mengelberg in Utrecht. Over de lotgevallen van de Collectie Mengelberg gaat de tentoonstelling Liefde voor de Middeleeuwen. U kunt deze tentoonstelling op eigen gelegenheid bekijken. Een audiotour volgen behoort ook tot de mogelijkheden.

Openingstijden

Het in kerstsfeer gedompelde kasteel is geopend van 12:30 tot 16:30 uur op:
11, 12, 13, 18, 19, 20, 22, 23, 26, 27, 29 en 30 december 2020 en 2 en 3 januari 2021.

Beleef deze kerst op Huis Bergh! Reserveren is verplicht, bestel uw entreekaarten online via de website van Huis Bergh https://www.huisbergh.nl/tickets-boeken/