Opening 5e Klompenpad: klompen aan, rugzak op en gaan!

nieuws

8 september 2023
Op vrijdag 15 september a.s. wordt in Pannerden het nieuwste klompenpad geopend. Het Pannerdensche Waardpad is het 152ste Klompenpad en het vijfde Klompenpad in de gemeente Zevenaar.

Klompenpaden

Klompenpaden zijn bewegwijzerde, cultuurhistorische rondwandelingen door (voormalig) agrarisch gebied. Liefst over onverharde paden dwars door het land van de boer, langs boerenerven en over landgoederen. Met het zichtbaar maken en herstellen van oude voetpaadjes zoals jaagpaden, kerkenpaden en schoolpaadjes wordt een deel van de identiteit van het historische landschap hersteld.

Pannerdensche Waardpad

Het Pannerdensche Waardpad is een wandelroute van twaalf kilometer door het mooie buitengebied van Pannerden. De wandeling start aan de parkeerplaats Groene Rivier Pannerden naast de Veerdam en leidt de wandelaar door de uiterwaarden, over oude dijken en schouwpaden waar grote landbouwpercelen en ruige natuurterreinen elkaar ontmoeten. Er zijn verschillende overstaproutes naar andere Klompenpaden, zoals het Husloapad, Kandiapad en Rijnstrangenpad. Folders met routebeschrijvingen van deze paden zijn bij het Toeristisch Informatiecentrum in Tolkamer verkrijgbaar, evenals in onze webshop.

Officiële opening

Wethouder Arthur Boone van de gemeente Zevenaar, oud-wethouder Jos Lamers van voormalige gemeente Rijnwaarden en projectleider Erik van Eek van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) zullen het startpaneel onthullen in bijzijn van de vrijwilligers en de deelnemende grondeigenaren. De opening vindt plaats om 15.00 uur bij Zaal De Dijk aan de Kerkstraat 6 in Pannerden. Mondharmonicaorkest De Liemers zorgt voor de muziek. Daarna volgt een korte wandeling over een deel van het Klompenpad. De wandeling wordt afgesloten met een toost.