LET OP: wegafsluiting Europakade ivm werkzaamheden coupure

nieuws

2 april 2021
De coupure (doorgang in de dijk) aan de Europakade in Tolkamer is aan een flinke onderhoudsbeurt toe. Daarom gaat deze dijkdoorgang vanaf a.s. dinsdag 6 april t/m vrijdag 14 mei dicht.

Werkzaamheden

Dit is meteen een goed moment om dan ook gelijk de brug over de dijk aan te pakken. Waterschap Rijn en IJssel zorgt voor het onderhoud van de deur in de coupure. Dat gebeurt op locatie, daarom wordt deze eruit gehaald. Het waterschap vervangt de schotbalken. Het beton krijgt onderhoud en de delen worden opnieuw geschilderd. De gemeente Zevenaar renoveert tegelijkertijd de brug over de coupure. De brug wordt ook op locatie opgeknapt, deze gaat er daarom ook tijdelijk uit. De leuningen worden opgeknapt.

Wegafsluiting

Als gevolg van deze werkzaamheden zal de kade op bepaalde momenten niet of minder goed bereikbaar zijn. Houd rekening met de volgende wegafsluitingen:

  • Van dinsdag 6 april tot en met woensdag 14 mei 2021 wordt het onderhoud uitgevoerd. De doorgang bij de coupure is dan afgesloten. De Europakade blijft bereikbaar via de west- en oostkant.
  • Vanaf woensdag 14 mei tot donderdag 27 mei is de doorgang van de coupure weer open.
  • Op woensdag 5 mei worden de deur van coupure en de brug eruit gehaald. Die dag is de doorgang bij de coupure en de Europakade afgesloten.
  • Vanaf woensdag 5 mei tot en met donderdag 27 mei is het voet- en fietspad over de dijk afgesloten in verband met het onderhoud aan de brug op een andere locatie.
  • Op donderdag 27 mei worden de deur van de coupure en de brug teruggeplaatst. Die dag is de doorgang van de coupure en de Europakade afgesloten.

Op vrijdag 28 mei is al het werk gedaan en zijn de brug en de coupure weer klaar voor eventueel hoogwater.

Leer hier meer over de diverse coupures op ’t Gelders Eiland.
Meer lezen over de geplande werkzaamheden? Kijk op de site van de gemeente Zevenaar: https://bit.ly/3fpC0ok.