Zwieren over de Zomerdijk

wandelen & fietsen

Wil je even de benen strekken met rondom uitgestrekt uitzicht over de uiterwaarden van de Lobberdensche waard? Struin dan eens over of langs de Zorgdijk (heen en weer zo’n 3 km).

Zomerdijk

Een heerlijk rustig struingebied, alhoewel de vogels flink van zich kunnen laten horen! In de bocht heb je prachtig zicht over het Pannerdensch Kanaal en het fort aan de overkant in Doornenburg. Deze zomerdijk is te bereiken via de Rijndijk of de Veerdam (Pannerden).

Regelwerk Pannerden

Aan het einde van de Zorgdijk stuit je op het regelwerk, een betonnen constructie van 175 meter breed met staanders van vijf meter hoog, waarmee hoogwater gereguleerd kan worden. Lees hier meer over het regelwerk.

LiemersRond

Wat ook leuk is om te weten: deze dijk maakt onderdeel uit van de LiemersRond-route. Een verrassende route rondom de hele Liemers, langs de rivieren en het Montferland met mooie natuur- en cultuurlandschappen en prachtige vergezichten. Deze wandel- en fietsroute van 71 km. is volledig bewegwijzerd; een routekaart met beschrijving kan je hier downloaden:
https://www.wandelenindeliemers.nl/knooppaden/liemersrond/