Het avontuurlijke Babborgapad

wandelen & fietsen

Een avontuurlijke rondwandeling van elf kilometer door het afwisselende buitengebied van Babberich, waarvan bijna vijf kilometer over Duits grondgebied.

Babborch

Het Babborgapad is het nieuwste en recent geopende klompenpad in de gemeente Zevenaar. En het is niet zo maar een klompenpad, maar het eerste internationale klompenpad in Nederland! Het Babborgapad is genoemd naar een oude naam van het dorp Babberich namelijk Babborch. Het is een rondwandeling van elf kilometer door het afwisselende buitengebied van Babberich, waarvan bijna vijf kilometer over Duits grondgebied. Wandelen door een landschap met weilanden, akkers en bos en over smalle smokkelpaadjes.

Klompenpaden

Het nieuwe Klompenpad is onder begeleiding van SLG en met medewerking van enthousiaste vrijwilligers, grondeigenaren, de gemeente Zevenaar en Stadt Emmerich tot stand gekomen. Het pad sluit aan op het Rijnstrangenpad en maakt deel uit van een groter netwerk van 130 Klompenpaden. De gemeente Zevenaar kent inmiddels vier Klompenpaden: het Rijnweidepad, Rijnstrangenpad en het recent geopende Bevermeersepad.

Op pad!

Trek stevige wandelschoenen aan, want het wandelen over een Klompenpad is afwisselend en soms ‘avontuurlijk’ als je over hekjes klimt, spannende bruggetjes oversteekt of dwars door een kudde koeien moet. Volg de paaltjes met daarop de groene klompjes en je komt op plekken waar je normaal gesproken nooit komt.

De brochure met een beschrijving van de route en bezienswaardigheden is verkrijgbaar bij het TIC.