Struinen door de Lobberdensewaard

wandelen & fietsen

Wauw, wat een verrassend struingebied in de Lobberdensewaard! Al die kronkelende paadjes door gevarieerd groen en waterpartijen. En hoor al die vogels eens. Heb jij er misschien al eens een bijzonder dier gespot?

Trek stevige wandelschoenen aan en loop door het hekje aan de Rijndijk het struingebied in, gelegen in de uiterwaarden van het Pannerdens Kanaal. Laat je verrassen door de gevarieerde vegetatie, je vindt er vele soorten bomen, struiken, bloeiende planten en kleine waterpartijen. Het gebied is daardoor een gewilde plaats voor vele vogelsoorten, grazende runderen en je kunt er zelfs reeën of bevers tegenkomen.

In de Lobberdensewaard gaan winning van beton- en metselzand, rivierveiligheid, recreatie en natuurontwikkeling straks samen. Met natuurbeheer is alvast een start gemaakt. De Stichting Streekbeheer Rijnstromen werkt hier samen met Vleesveebedrijf Bolk uit Aerdt. Ook worden hier publieksexcursies en veldlessen voor basisscholen georganiseerd. Je bent van harte welkom om in dit prachtige gebied te wandelen of buiten de paden te struinen.

Het project Lobberdense Waard wordt ontwikkeld in het kader van natuurontwikkeling, hoogwaterbescherming, recreatie en delfstoffenwinning en is gelegen in de uiterwaarden van het Pannerdens Kanaal.

Meer informatie over de herinrichting vind je in een overzichtelijk folder die verkrijgbaar is bij het TIC of op de website  lobberdensewaard.nl