Wandel je eigen knooppuntenroute

nieuws

5 november 2021
Je eigen wandelroute plannen op ’t Gelders Eiland (en ruime omtrek van Zevenaar)? Dat kan eenvoudig met deze overzichtelijke knooppuntenkaart!

Of je nu van korte ommetjes houdt of liever lange afstanden wandelt, met behulp van knooppunten- en keuzepuntennetwerken bepaal je eenvoudig zelf je route en afstand.

Meer dan 230 wandelkilometers

In de Liemers ligt een wandelnetwerk van wel 230 kilometer. Routes en keuzepunten brengen je op de mooiste plekken. De paden zijn bewegwijzerd met uniforme routepalen en -borden. Ook staan er op deze kaart al ruim 15 Ommetjes met kleuren gemarkeerd variërend van 8 tot 24 km (met een uitschieter van 71 km) aangevuld met leuke weetjes.

Startpunten

Je kan natuurlijk je wandelroute op elk gewenst knooppunt starten. Handig om te weten is dat in de gemeente Zevenaar 12 zogenaamde ‘startpunten’ zijn gekozen. Bij deze startpunten vind je een informatiepaneel met een kaart van de directe omgeving en daarop de routes die vanaf daar kunnen worden gelopen. Bij elk startpunt is parkeergelegenheid en een horecabedrijf in de directe nabijheid.

De overzichtelijke kaart is verkrijgbaar bij het Toeristisch Informatiecentrum in Tolkamer, maar ook te bestellen via onze webshop.