Gezellige kegelavond voor TIC vrijwilligers

nieuws

16 februari 2023
Woensdag 15 februari 2023 beleefde het TIC weer haar jaarlijkse vrijwilligersfeest. Dit keer bij Partycentrum Schipperspoort aan de Dorpsdijk in Lobith. 
Het overgrote deel van de vrijwilligers van het TIC was aanwezig en zij werden door Raymond Barthen van het partycentrum rijkelijk voorzien van een drankje en verwend met een voortreffelijke binnen-barbecue. Een en ander gecombineerd met het in twee groepen kegelen waarbij de jongetjes tegen de meisjes speelden.

De feestavond werd echter geopend met een terugblik van de voorzitter Eef Booltink op de prestaties en resultaten van het voorbije jaar 2022 van het TIC. Na een uitvoerige opsomming van de belangrijkste wapenfeiten dankte hij alle vrijwilligers voor de ook dit jaar weer geweldige inzet en bijdrage aan een geslaagd toeristisch jaar. Want zonder deze inzet en toewijding zou het TIC niet kunnen bereiken wat het ook in 2022 weer bereikt heeft. Vervolgens nam bij monde van de voorzitter het TIC afscheid van TIC-icoon Bep Unck die na meer dan 25 jaar stopt met haar werkzaamheden voor het TIC. 
In een lang en uitgebreid overzicht en uitvoerig opsomming van alle taken, rollen en bezigheden van Bep over die 25 jaar bracht hij uitstekend in beeld wat Bep Unck voor het huidige TIC betekend heeft. Een drijvende kracht, aanjager en grondlegger van de Stichting Toeristisch Informatie Centrum Het Gelders Eiland zoals wij dat nu kennen. Bep heeft aan de basis gestaan en de fundamenten gelegd. Daarom, zo zei de voorzitter, hulde voor dit Icoon. Een lang en warm applaus was de bevestiging.

Aansluitend sprak Hans Smit nog kort Marijke Donker toe die ons gaat verlaten omdat ze in Spanje samen met haar man een camping gaat runnen. Tot slot bedankte penningmeester Peter van der Meer iedereen voor de samenwerking nu hij zijn werkzaamheden voor de het TIC moet beëindigen vanwege een ernstige oogziekte.

Daarna barstte het feest los waarbij bij het kegelen 2 x de jongetjes wisten te winnen en 1 x de meisjes. Al met al wederom een prachtige feestavond.