Maquette ‘loop van de Rijn’ feestelijk onthuld

nieuws

18 juli 2022
Onder grote belangstelling is zondag 17 juli de maquette ‘loop van de Rijn’ onthuld.

Onthulling

Na een inleidend woordje van Eef Booltink, voorzitter van het Toeristisch Informatiecentrum en wethouder van de gemeente Zevenaar, Arthur Boone mocht het doek er eindelijk af. Samen met 2 vrijwilligers van het eerste uur: Bep Unck en Wim Verbiesen werd de handeling verricht. Zij zijn, net als Simone Jeurissen (die er door omstandigheden helaas niet bij kon zijn) al 25 jaar vrijwilliger bij het TIC! Onder luid applaus kwam een prachtige maquette tevoorschijn, die de loop van de Rijn weergeeft van de nieuwe overnachtingshaven in Spijk tot de Pannerdense Kop.

STP Modeling

De maquette is vervaardigd door Alphons Stens van STP Modeling (Groot in het kleine). Er zitten oneindig veel uren werk in van frezen, 3D printen, snijden, plakken en lakken. De maquette is uniek, met name door zijn gedetailleerdheid, er is tot nu toe slechts 1 vergelijkbaar exemplaar te vinden en die staat bij Kinderdijk.

Informatiebord

Een informatiebord geeft de kijker leuke weetjes en wat meer achtergrondinformatie over de volledige loop van de Rijn, de Pannerdense Kop, de scheepvaart, overnachtingshavens en tolheffing. Maar ook de steenfabrieken en de Gelderse Poort komen aan bod.

Schenking

Deze maquette is ter gelegenheid van de viering van ’800 jaar tol’ aangeboden door de stichting ‘Toeristisch Informatiecentrum’ aan de bewoners van ’t Gelders Eiland, inwoners van Zevenaar en iedereen die ons prachtige gebied komt bezoeken.

U vindt de maquette op de Europakade in Tolkamer, aan het eind bij de vlaggenmast. Een kijkje meer dan waard!