Toeristische beurs in Kalkar

nieuws

10 februari 2020
16e Touristikmesse Niederrhein - Van "Fietstouren" tot "Kamperen op het dak" Vakantie bestemmingen, dagtochten en meer vrijetijdsaanbod beheersten ook dit jaar de Toeristische beurs. Opvallend was de grote vraag naar fietsmogelijkheden bij de meer dan 160 exposanten.

Bijna 9.000 bezoekers liepen door de 16e toeristische beurs op 1 en 2 februari in het expositie- en congrescentrum Kalkar. Er was met name een groei te merken in de Nederlandse bezoekers. De kleurrijke tapijten schitterden in groen, rood en oranje en toonden de bezoekers de route naar verschillende stands. Het TIC stond dit jaar in de zogenaamde Oranje straat, het was een prima plek en veel bezoekers wisten hun weg naar ons te vinden. Fiets- en wandelarrangementen waren opnieuw het absolute hoogtepunt en onze minimaps met daarop 5 kant en klare fietsroutes door de Liemers (middels het door Duitsers ozo geliefde Knooppunten systeem), gingen als warme broodjes over de zogenaamde toonbank.

Zoals vorig jaar al was  aangekondigd, was het Outdoor segment behoorlijk uitgebreid. Er waren bijvoorbeeld meer Campers en daktenten aanwezig en was er een grote selectie kampeer accessoires. De kampeerliefhebber kon zijn hart ophalen bij de uitgebreide mogelijkheden.

Door het regenachtig weer buiten nam men de tijd om de beurs uitgebreid te bezoeken en werd ook het gezellige expositiecafé goed bezocht. Voor een wat stevigere versnapering was er een aparte cateringstand in de tweede tentoonstellingsruimte. Direct daarnaast waren voor de kleine bezoekers een enorme klimpalmboom en een springkussen aanwezig om te spelen en rond te rennen. De oudere jeugd had plezier met o.a. ‘blaaspijpschieten’ en ‘laserjump shooting’. De speciale ‘actiegebieden’ zoals klimmen, Segway-rijden en het lopen van een blotevoetenpad zijn goed ontvangen door bezoekers.

Voor de toeristische vakbeurs 2021 wil de organisatie de fietssector met betrekking tot nieuwe producten uitbreiden – er zal dan ook een parcours zijn waar de nieuwste trendfietsen direct kunnen worden getest.