In de voetsporen van Adela en Balderik

nieuws

18 juli 2019
Beleef tijd en leven van dit roemruchte gravenpaar tijdens de thema-tentoonstelling in Stadsmuseum Bergh van 14 juli tot 24 november en wandel of fiets de route langs locaties waar het gravenpaar haar sporen heeft nagelaten.

Maak kennis met de geschiedenis van dit illustere, rijke en machtige echtpaar dat 1000 jaar geleden in onze streken leefde. De tentoonstelling is de komende maanden uitgebreid met een fiets- en wandeltocht. Twee mooie boekjes waarin het verhaal van Adela en Balderik staat opgetekend. Naast de routebeschrijving vind je mooie foto’s en een uitgebreide beschrijving van de locaties waar Adela en Balderik hun sporen hebben nagelaten, maar ook van andere interessante historische locaties langs de route.

De boekjes kosten € 3,50 per stuk en zijn zowel bij het museum als bij het TIC verkrijgbaar. Als leuk extraatje zit er een pagina met leuke vouchers van de horeca langs de route in. Zo is er een ‘plateau Balderik’ en een ‘coupe Adela’. Ook zit er een voucher in voor 25% entreekorting voor het museum voor 2 personen, kinderen tot twaalf jaar gratis (de vouchers zijn geldig tot 30 september).

fiets- en wandelroutes kasteel huis bergh

Nu te koop in het Toeristisch Informatiecentrum ‘t Gelders Eiland!