Skip to content

Moestuin Deelhoven


In de moestuin wordt een groot pallet aan smaken geteeld: aardbeien en bessen, rabarber en asperges en verschillende verse groenten en kruiden. Van week tot week verschilt het aanbod, want de productie volgt het seizoen.

De ommuurde moestuin Deelhoven maakt sinds 1785 onderdeel uit van de kasteel boerderij Huis Sevenaer. Samen met de vrijwilligers telen we op Deelhoven groenten en kruiden. We gebruiken geen bestrijdingsmiddelen en voeden de bodem met stalmest van onze eigen koeien.

Veel van ons aanbod wordt speciaal voor u door één van de vrijwilligers geoogst, verser kan niet! We verkopen o.a. aardbeien, rabarber, kruiden, aardappels, andijvie, bietjes, bosui, courgettes, erwten, groenlof, kapucijners, knolvenkel, koolrabi, pastinaak, peultjes, pompoenen, prei, raapsteel, radijsjes, rucola, sla, tuinbonen en wortelen. Ook hebben we veel verschillende thee- en keukenkruiden, zowel vers als op pot. Onze boomgaarden leveren heerlijke appels, waarvan van een deel sap wordt geperst. Er staan verschillende oudere rassen zoals Goudrenet, Bellefleur, Notarisappel, Cox en Ingrid Marie (de moeder van de bekende Elstar). De appels zijn in het najaar vers te koop en jaarrond als sap. In Deelhoven staan, naast de appels, ook een aantal lekkere handperen, een paar pruimenbomen en een heerlijke perzik. Hou het seizoen dus in de gaten!

De producten worden geleverd aan restaurant Eet-Lokaal en in het seizoen ook rechtstreeks aan particulieren verkocht. Verkoop vanaf mei t/m oktober op maandag, donderdag en vrijdag tussen 11.00 uur en 15.00 uur. De ingang vindt u direct achter de Andreaskerk in het centrum van Zevenaar.

 

Moestuin Deelhoven
Markt
6901 AH
Zevenaar