Jaarlijkse traditionele Snertwandeling

snertwandeltocht TIC

Einde herfst. Dan is het weer weer voor snert. En ook weer weer voor een snertwandeling. En al was het weer snert, de snertwandeling 2023 was weer een groot succes.

Nacht van de Nacht met een Romeins tintje

nacht van de nacht

Op 28 oktober jl. hebben wij onze eerste Nacht van de Nacht beleefd. Wij ontvingen onze deelnemers bij de Puttmanskrib in Herwen. Het was al donker en wat heel fijn was….het was droog weer met een mooie volle maan.

Steengoed

steenfabriek

Niets dan lof voor de wijze waarop de Vandersandengroep ons op hun Steenfabriek Spijk ontvangen en rondgeleid heeft. Dankzij het voortreffelijke voorbereidende werk van vooral managementassistente en voor die dag onze gastvrouw Ingrid van Helvert in samenwerking met plantmanager Jos Bosch een perfecte excursie.

Potverdorie …. dat was me effe lekker …. potverteren!

vrijwilligers TIC op Landgoed Huis Sevenaer

Een heel goed idee van onze coördinator Hans Smit: de door alle vrijwilligers in het afgelopen jaar bijeen vergaarde fooienpot lekker opmaken in de prachtige locatie van het Eet-Lokaal in Zevenaar en dat in combinatie met een rondleiding op het landgoed van Huis Sevenaer.

‘t Gelders Eiland heerlijk ‘beproefd’

beproef 't gelders eiland

Genieten van de prachtige natuur en dorpen in de Liemers en tegelijkertijd kennismaken met een aantal bijzondere bedrijven die zich onderscheiden met hun streekproducten. Dat was de laatste activiteit van het activiteitenteam van het Toeristische Informatiecentrum ’t Gelders Eiland (TIC) op zaterdag 15 juli 2023.

Rondleiding met ‘tante Minchen’ in Griethausen

rondleiding Griethausen

Ondanks voorspellingen van veel regen begon zondag 7 mei weliswaar met lichte bewolking, maar stak het zonnetje hier toch regelmatig doorheen en was het zelfs lekker warm. In het clubhuis van de hengelsportclub in Griethausen werden de deelnemers hartelijk ontvangen door Rüdiger van Acken en zijn team met koffie en heerlijk gebak.

Knapzakwandeling: een mooie start van de lente

knapzakwandeling

En het was lente. Tegen de sombere weersverwachting in beleefden we een echte lentewandeling. We konden onze gasten op een gezellig ingericht voorterrein bij Camping de Rijnstrangen in het zonnetje begroeten en ontvangen met heerlijke koffie en thee en uitstekend appelgebak.

Ganzenspotten bij de Bijland

Ganzenspotten

Na vele jaren hebben wij het ganzenspotten in 2023 weer in ons activiteitenprogramma opgenomen. Op zaterdag 11 februari, ‘s morgensvroeg om 06.45 uur stonden 30 deelnemers op het gras bij de grote parkeerplaats en vlak bij de ingang van de Bijland in spanning op wat komen zou.

Snertwandeltocht door de bossen bij Babberich

snertwandeltocht

De snertwandeltocht, georganiseerd op 26 november 2022 door Toeristisch Informatiecentrum ’t Gelders Eiland was een groot succes. Meer dan 100 deelnemers hadden afgelopen zaterdag hun wandelschoenen aangetrokken voor een ruim drie uur durende struintocht door de Babberichse en Eltense bossen.

Struintocht Lobberdense Waard

struintocht Lobberdense Waard

Na twee jaar was het eindelijk weer zover. Ons Activiteitenteam kon eindelijk weer aan de slag. 
Op verzoek van de Stichting Streekbeheer Rijnstrangen en in samenwerking met het IVN Regiowerkgroep de Liemers is een zeer pittige maar uiterst fraaie struintocht uitgezet in het natuurgebied van de Groene Rivier en het stroomgebied van de Oude Rijn rondom het Gemaal Kandia en langs het Pannerdens Kanaal.

Struintocht Kandia/Groene Rivier

Struintocht Kandia

Na twee jaar was het eindelijk weer zover. Ons Activiteitenteam kon eindelijk weer aan de slag. 
Op verzoek van de Stichting Streekbeheer Rijnstrangen en in samenwerking met het IVN Regiowerkgroep de Liemers is een zeer pittige maar uiterst fraaie struintocht uitgezet in het natuurgebied van de Groene Rivier en het stroomgebied van de Oude Rijn rondom het Gemaal Kandia en langs het Pannerdens Kanaal.

Jaarlijkse Snertwandeltocht

terugblik snertwandeltocht 2019

Op zaterdag 23 november 2019 organiseerde het Activiteitenteam van de Stichting Toeristisch Informatiecentrum ’t Gelders Eiland te Tolkamer weer de jaarlijkse Snertwandeltocht. Het was dit jaar een pittige en unieke struintocht van ca. drie uren door normaliter ontoegankelijke natuurgebieden.

Kinderactiviteit: help de bij!

kinderactiviteit: help de bij!

Afgelopen zondag 13 oktober, heeft het Toeristich Informatiecentrum ’t Gelders Eiland (TIC) in samenwerking met Landgoed Huis Sevenaer een super leuke kinderactiviteit georganiseerd: help de bij!

Excursie Scheepswerf De Hoop 2019

excursie scheepswerf de hoop

Tijdens een interessante en geanimeerde excursie aan scheepswerf De Hoop in Tolkamer, kwamen de deelnemers van alles te weten over het in aanbouw aanbouw zijnde superluxe passagiersschip ‘Silver Origin’.

Kofferbakverkoop Pannerden 2019

kofferbakverkoop Pannerden 2019

Zondag 25 augustus was het weer een en al gezelligheid tijdens de jaarlijks Kofferbakverkoop in Pannerden. Onder een stralende zon waren weer veel bezoekers op de been die er in zijn geslaagd mooie koopjes te scoren bij de vele ‘kofferbakken’.

Kofferbakverkoop Pannerden 2018

Activiteiten - Kofferbak verkoop

De kofferbakverkoop in Pannerden is al meer dan twintig jaar de grootste en de gezelligste vlooienmarkt van de Liemers. Met 150 deelnemers die alles verkopen wat in de kofferbak van een auto past.