Kasteel Doornenburg

Kasteel Doornenburg

Als je met het veer het Pannerdensch Kanaal oversteekt richting Doornenburg, vind je aan de rand van het dorp het robuuste middeleeuwse kasteel Doornenburg. Het is één van de grootste en best bewaarde kastelen van Nederland.

Stadsmuseum Bergh

stadsmuseum Bergh

Wilt u de middeleeuwen echt beleven? Weten hoe vroeger vijand en gespuis uit de stad werden geweerd. Hoe nieuwtjes werden verspreid toen er nog geen kranten bestonden en waarom je maar beter bier kon drinken dan water? En wie er stinkend rijk werd van het vele in het Berghse Bos gedolven ijzererts?

Fort Pannerden

Fort Pannerden

Na een mooie wandeling door de Klompenwaard, een ritje met de TukTuk of op de fiets, kom je aan bij Fort Pannerden. Na een tijd van avonturiers en krakers is het voormalig 19e eeuws fort gerestaureerd en tegenwoordig ingericht als een publieksattractie.

Liemers museum

Liemers museum Zevenaar

Een verrassend veelzijdig streekmuseum! Ontdek de rijke historie en laat je verrassen door de veelzijdige objecten die je meenemen in het verhaal van de Liemers.

Buitengoed de Panoven

recreatieoord de panoven

Recreatieoord de Panoven is een goed bewaard industrieel erfgoed uit 1860, waar u de kans krijgt het oude baksteen- en dakpanambacht te herbeleven en één te worden met de natuur. De oven is met behoud van historie omgetoverd tot een museum dat sterk tot de verbeelding spreekt. Kom zelf bakstenen bakken, neem deel aan de boeiende rondleiding en bezoek het museum.