Skip to content

nieuws

van 't eiland

Natuurlijk kunt u er lekker zelf op uit trekken en een heerlijk rondje over het eiland maken. Verdwalen kunt u niet, u moet altijd wel ergens het water over om het eiland te verlaten! Zo komt u (misschien wel onverwacht) op de mooiste plekjes. Zo kunt u heerlijk gaan struinen in de waarden, waarbij u zomaar oog in oog kan komen te staan met een Schotse hooglander of een ree. Ziet u een felblauwe schicht over het water schieten? Dan was u getuige van het voorbijvliegen van een ijsvogel! Maar u kunt bijvoorbeeld ook een bezoekje brengen aan de molen in Lobith, het gemaal in Pannerden of kanovaren op de Bijland.

Wilt u niets missen?

Maar wilt u zeker weten dat u tijdens uw bezoek aan ’t Gelders Eiland de pareltjes heeft bezocht, dan raden we u aan onderstaande artikelen te bekijken. Daar vindt u diverse insider tips en nieuwtjes van onze vrijwilligers. Zij weten de mooiste plekjes te vinden en delen deze graag met u!

Zicht op Eltenberg
Laatste Nieuws

Ontdek het rijke verleden

Houdt u er ook van om tijdens een wandeltocht ook meteen wat historie en cultuur op te snuiven? Dan is deze cultuurhistorische wandeling echt iets voor u!

Lees Meer »
Gluren bij de buren Tolkamer
Laatste Nieuws

Gluren bij de Buren

Afgelopen zondag hielden de ondernemers van Tolkamer een gezellig evenement, waarbij bezoekers lekker konden komen gluren en proeven!

Lees Meer »
nieuwe fiets- en wandelroutes in het TIC
Laatste Nieuws

4 nieuwe fiets- en wandelroutes!

Het Toeristisch Informatiecentrum ‘t Gelders Eiland heeft haar assortiment fiets- en wandelroutes uitgebreid met maar liefst 4 nieuwe leuke wandel- en fietsroutes. De routes bieden voor ieder wat wils, van liefhebbers van de natuur tot liefhebbers van Romeinse geschiedenis en historie van dorpen en gebouwen.

Lees Meer »
in de voetsporen huis bergh
Laatste Nieuws

In de voetsporen van Adela en Balderik

Beleef tijd en leven van dit roemruchte gravenpaar tijdens de thema-tentoonstelling in Stadsmuseum Bergh van 14 juli tot 24 november en wandel of fiets de route langs locaties waar het gravenpaar haar sporen heeft nagelaten.

Lees Meer »
europakade terras
Laatste Nieuws

Terrasseizoen geopend!

De eerste stralen van de lentezon nodigen uit om er eens lekker op uit te gaan. Op de terrassen worden de stoelen klaar gezet en wordt er nog snel even een doekje over de tafels gehaald: het terrasseizoen is officieel geopend!

Lees Meer »
ooievaars aerdt
Insider tips

De ooievaars zijn weer geland!

Elk jaar is het weer spannend…zullen ze na de winterperiode weer terugkomen op hun ‘oude’ nest? Op steeds meer plekken op het eiland zijn ooievaarsnesten te vinden.

Lees Meer »
Romeinen in Herwen
Laatste Nieuws

Romeinen in Herwen

Tweeduizend jaar geleden liep de grens van het reusachtige Romeinse rijk dwars door de Lage Landen. De Rijn, die van Xanten via Utrecht en Alphen aan den Rijn naar Katwijk stroomde, vormde de Limes, zoals het Latijnse woord voor grens luidt. Momenteel worden er o.a. door de gemeente Zevenaar inspanningen geleverd om deze Limes op de Unesco-Werelderfgoedlijst te krijgen.

Lees Meer »