nieuws van

't Gelders Eiland

Natuurlijk kunt u er lekker zelf op uit trekken en een heerlijk rondje over het eiland maken. Verdwalen kunt u niet, u moet altijd wel ergens het water over om het eiland te verlaten! Zo komt u (misschien wel onverwacht) op de mooiste plekjes. Zo kunt u heerlijk gaan struinen in de waarden, waarbij u zomaar oog in oog kan komen te staan met een Schotse hooglander of een ree. Ziet u een felblauwe schicht over het water schieten? Dan was u getuige van het voorbijvliegen van een ijsvogel! Maar u kunt bijvoorbeeld ook een bezoekje brengen aan de molen in Lobith, het gemaal in Pannerden of kanovaren op de Bijland.

Wilt u niets missen?

Maar wilt u zeker weten dat u tijdens uw bezoek aan ’t Gelders Eiland de pareltjes heeft bezocht, dan raden we u aan onderstaande artikelen te bekijken. Daar vindt u diverse insider tips en nieuwtjes van onze vrijwilligers. Zij weten de mooiste plekjes te vinden en delen deze graag met u!

gemeentegids Zevenaar
Laatste Nieuws

Gemeentegids Zevenaar 2020 is uit!

De nieuwe gemeentegids van Zevenaar is verschenen. Een overzichtelijke en handzame gids waarin alle bedrijven, verenigingen en organisaties uit de gemeente staan, evenals contactgegevens, plattegronden van de dorpen en andere bijzonderheden.

Lees Meer »
Hof zum Walde
Laatste Nieuws

Echte boerderijzuivel, finger licking good!

We hebben een heel smaakvol nieuwtje: vanaf nu kan je bij ons ook terecht voor (h)eerlijke boerderijzuivel van Hof Zum Walde. Op hun boerderij in Spijk op ‘t Gelders Eiland wordt met veel plezier en passie op een duurzame en diervriendelijke wijze melk geproduceerd die zij zelf verwerken tot heerlijke ambachtelijke zuivelproducten.

Lees Meer »
Camperplaatsen Europakade Tolkamer
Laatste Nieuws

Camperplaatsen aan de Europakade weer geopend!

Er zijn gelukkig weer positieve ontwikkelingen betreffende het terugdringen van de verspreiding van het corona virus. Daardoor konden sinds 1 juni diverse maatregelen versoepeld worden. Dit betekent dat ‘alleen’ weer iets meer ‘samen’ wordt en dat is iets waar we met z’n allen erg naar uit hebben gekeken. En dat geldt ook voor het openstellen van de camperplaatsen aan de Europakade in Tolkamer.

Lees Meer »
camperplaats geopend
Laatste Nieuws

Camperaars van harte welkom!

Onze populaire camperplaatsen aan de Europakade in Tolkamer, met uniek en vrij uitzicht over de Rijn zijn vanaf nu weer geopend. Voorlopig zijn er 8 (van de 15) plaatsen beschikbaar, zodat er ruim voldoende afstand blijft tussen de campers.

Lees Meer »
TIC geopend
Laatste Nieuws

De vlag kan uit!

We hebben goed nieuws: vanaf vandaag is het Toeristisch Informatiecentrum weer voor een aantal dagen in de week geopend. Van woensdag t/m vrijdag bent u van harte welkom tussen 11.00 – 1300 uur.

Lees Meer »
Millingerwaard
Insider tips

Picknicken in de Millingerwaard

Vanaf zondag 3 mei kunt u een ‘Picknick-Pakket’ bestellen aan de ingang van de Millinger Theetuin. Echt waar! Samen met familie, lief of ‘anderhalvemetervrienden’ geniet u dan van een rijk assortiment aan lekkere lokale producten. Neem een dekentje mee en nestel u aan een strandje bij de Waal, of, onbespied, elders in het luie gras onder een boom.

Lees Meer »
Redoute Revensweert
Laatste Nieuws

Nieuwe aanwinst in de Ossenwaard: Redoute Revensweert

Als je in door de Ossenwaard wandelt of fietst, kan je hem niet missen: redoute Revensweert. Een strakke heuvel met indrukwekkend weids uitzicht. Hier kun je stilstaan bij de tijd dat het Gelders Eiland onderdeel was van het hoofdtoneel van de nationale geschiedenis: de Tachtigjarige Oorlog.

Lees Meer »
monument flyer officer
Laatste Nieuws

Monument Flying Officer Mervyn Wheatley

Vandaag op 22 maart stond de onthulling gepland van het monument op Puttmanskrib dat door de maatregelen rondom het coronavirus helaas geen doorgang kon vinden. We houden u op de hoogte zodra een nieuwe datum hiervoor bekend is. Maar u kunt al wel een bezoekje brengen aan dit eerbetoon en we lichten hier alvast graag een tipje van de sluier op.

Lees Meer »
Beursstand TIC Kalkar
Laatste Nieuws

Toeristische beurs in Kalkar

16e Touristikmesse Niederrhein – Van “Fietstouren” tot “Kamperen op het dak”
Vakantie bestemmingen, dagtochten en meer vrijetijdsaanbod beheersten ook dit jaar de Toeristische beurs. Opvallend was de grote vraag naar fietsmogelijkheden bij de meer dan 160 exposanten.

Lees Meer »
Vrijwilligers avond TIC
Onze Vrijwilligers

Gezellige avond voor de vrijwilligers van het TIC

Woensdag 22 januari 2020 vierden we met ons Toeristisch Informatiecentrum (TIC) en met alle vrijwilligers weer onze jaarlijkse feestavond. Een feestelijke bijeenkomst van het bestuur met alle leden van het camperteam, het activiteitenteam en het team dat ons informatiecentrum bemant.

Lees Meer »
Zicht op Eltenberg
Laatste Nieuws

Ontdek het rijke verleden

Houdt u er ook van om tijdens een wandeltocht ook meteen wat historie en cultuur op te snuiven? Dan is deze cultuurhistorische wandeling echt iets voor u!

Lees Meer »
Gluren bij de buren Tolkamer
Laatste Nieuws

Gluren bij de Buren

Afgelopen zondag hielden de ondernemers van Tolkamer een gezellig evenement, waarbij bezoekers lekker konden komen gluren en proeven!

Lees Meer »
nieuwe fiets- en wandelroutes in het TIC
Laatste Nieuws

4 nieuwe fiets- en wandelroutes!

Het Toeristisch Informatiecentrum ‘t Gelders Eiland heeft haar assortiment fiets- en wandelroutes uitgebreid met maar liefst 4 nieuwe leuke wandel- en fietsroutes. De routes bieden voor ieder wat wils, van liefhebbers van de natuur tot liefhebbers van Romeinse geschiedenis en historie van dorpen en gebouwen.

Lees Meer »
in de voetsporen huis bergh
Laatste Nieuws

In de voetsporen van Adela en Balderik

Beleef tijd en leven van dit roemruchte gravenpaar tijdens de thema-tentoonstelling in Stadsmuseum Bergh van 14 juli tot 24 november en wandel of fiets de route langs locaties waar het gravenpaar haar sporen heeft nagelaten.

Lees Meer »
europakade terras
Laatste Nieuws

Terrasseizoen geopend!

De eerste stralen van de lentezon nodigen uit om er eens lekker op uit te gaan. Op de terrassen worden de stoelen klaar gezet en wordt er nog snel even een doekje over de tafels gehaald: het terrasseizoen is officieel geopend!

Lees Meer »
ooievaars aerdt
Insider tips

De ooievaars zijn weer geland!

Elk jaar is het weer spannend…zullen ze na de winterperiode weer terugkomen op hun ‘oude’ nest? Op steeds meer plekken op het eiland zijn ooievaarsnesten te vinden.

Lees Meer »
Romeinen in Herwen
Laatste Nieuws

Romeinen in Herwen

Tweeduizend jaar geleden liep de grens van het reusachtige Romeinse rijk dwars door de Lage Landen. De Rijn, die van Xanten via Utrecht en Alphen aan den Rijn naar Katwijk stroomde, vormde de Limes, zoals het Latijnse woord voor grens luidt. Momenteel worden er o.a. door de gemeente Zevenaar inspanningen geleverd om deze Limes op de Unesco-Werelderfgoedlijst te krijgen.

Lees Meer »