nieuws van

't Gelders Eiland

Natuurlijk kunt u er lekker zelf op uit trekken en een heerlijk rondje over het eiland maken. Verdwalen kunt u niet, u moet altijd wel ergens het water over om het eiland te verlaten! Zo komt u (misschien wel onverwacht) op de mooiste plekjes. Zo kunt u heerlijk gaan struinen in de waarden, waarbij u zomaar oog in oog kan komen te staan met een Schotse hooglander of een ree. Ziet u een felblauwe schicht over het water schieten? Dan was u getuige van het voorbijvliegen van een ijsvogel! Maar u kunt bijvoorbeeld ook een bezoekje brengen aan de molen in Lobith, het gemaal in Pannerden of kanovaren op de Bijland.

Wilt u niets missen?

Maar wilt u zeker weten dat u tijdens uw bezoek aan ’t Gelders Eiland de pareltjes heeft bezocht, dan raden we u aan onderstaande artikelen te bekijken. Daar vindt u diverse insider tips en nieuwtjes van onze vrijwilligers. Zij weten de mooiste plekjes te vinden en delen deze graag met u!

Romeinse vondsten in Herwen-Hemeling
Laatste Nieuws

Romeinse vondsten in Herwen-Hemeling

In Herwen-Hemeling (gemeente Zevenaar) hebben archeologen een opzienbarende vondst gedaan. Een compleet en relatief ongeschonden Romeins heiligdom vlakbij het UNESCO Werelderfgoed Romeinse Limes.

Lees Meer »
Tentoonstelling Lobith
Insider tips

Tentoonstelling ‘Passage du Rhin, Lobith 1672’

Tentoonstelling n.a.v. van een historisch belangrijke gebeurtenis die bij velen, ook in Lobith, onbekend is. Een groot Frans leger stak 350 jaar geleden bij Lobith de Rijn over o.l.v. Zonnekoning Lodewijk XIV: rampzalig voor het toenmalige Nederland, maar legendarisch in Frankrijk.

Lees Meer »
Avondvierdaagse
Laatste Nieuws

Met z’n allen aan de wandel!

Dit jaar kan iedereen weer gezellig meelopen met de jaarlijkse gezellige avondvierdaagse op ‘t Gelders Eiland. In de week van maandag 13 t/m vrijdag 17 juni 2022 wordt de 48e avondvierdaagse op Het Gelders Eiland gelopen (5 en 10 km).

Lees Meer »
Douane Tolkamer
Insider tips

Samen vieren we 800 jaar tol!

Het jaar 2022 is een bijzonder jaar, want dan is het precies 800 jaar geleden dat er voor het eerst tol werd geheven op de Rijn, op de plek waar de rivier ons land binnenkomt. Het tolstation heeft veel impact gehad op de historische en maatschappelijke ontwikkeling van het gebied rondom Lobith en Tolkamer.

Lees Meer »
Kerst Fort Pannerden
Laatste Nieuws

Kerst op Fort Pannerden

Ook nu, tijdens deze corona-tijd kunt u naar Fort Pannerden. Het fort is geopend tijdens de Kerstvakantie en in de weekenden. Voor de feestmaand is het fort vanaf half december geheel in kerstsfeer aangekleed. Denk aan honderden lampjes, kerstbomen en mooie sterren. En wat is er mooier dan zo’n oud fort, aangekleed in kerstsfeer? Bij deze warme sfeer hoort natuurlijk lekkere glühwein en kerststol (beiden alléén op 19 december verkrijgbaar).

Lees Meer »
opgravingen Spijk
Laatste Nieuws

80-jarige oorlog herleeft in Spijk

Al enige tijd zijn archeologen druk bezig met opgravingen en onderzoek in de Beijenwaard bij Spijk. En niet zonder resultaat, want er zijn inmiddels vele verrassende vondsten gedaan.

Lees Meer »
Lobberdense Waard
Laatste Nieuws

Herinrichting Lobberdense Waard

In de uiterwaard zal zand en grind worden gewonnen en per schip afgevoerd. Daarnaast krijgt het hele gebied een natuurfunctie met de uitbreiding van bestaande natuur in de vorm van ontwikkeling van nieuwe riviergebonden natuur. Door de ingrepen ontstaat meer ruimte voor de rivier bij hoogwater. De gehele uiterwaard wordt op termijn opengesteld voor publiek en duurzaam beheerd. Recreatie vindt plaats in extensieve vorm middels wandelen (struinen), fietsen, vissen en zwemmen.

Lees Meer »
Babborgapad
Laatste Nieuws

NIEUW: het internationale Babborgapad

Het Babborgapad is het nieuwste en recent geopende klompenpad in de gemeente Zevenaar. En het is niet zo maar een klompenpad, maar het eerste internationale klompenpad in Nederland!

Lees Meer »
Kerst Huis Bergh
Insider tips

Kerstmis op Huis Bergh

In de donkere dagen hebben we dit jaar allemaal extra behoefte aan afleiding en ontspanning. Huis Bergh is tijdens de kerstperiode daarom extra dagen open.

Lees Meer »