Skip to content

nieuws

van 't eiland

Natuurlijk kunt u er lekker zelf op uit trekken en een heerlijk rondje over het eiland maken. Verdwalen kunt u niet, u moet altijd wel ergens het water over om het eiland te verlaten! Zo komt u (misschien wel onverwacht) op de mooiste plekjes. Zo kunt u heerlijk gaan struinen in de waarden, waarbij u zomaar oog in oog kan komen te staan met een Schotse hooglander of een ree. Ziet u een felblauwe schicht over het water schieten? Dan was u getuige van het voorbijvliegen van een ijsvogel! Maar u kunt bijvoorbeeld ook een bezoekje brengen aan de molen in Lobith, het gemaal in Pannerden of kanovaren op de Bijland.

Wilt u niets missen?

Maar wilt u zeker weten dat u tijdens uw bezoek aan ’t Gelders Eiland de pareltjes heeft bezocht, dan raden we u aan onderstaande artikelen te bekijken. Daar vindt u diverse insider tips en nieuwtjes van onze vrijwilligers. Zij weten de mooiste plekjes te vinden en delen deze graag met u!

opgravingen Spijk
Laatste Nieuws

80-jarige oorlog herleeft in Spijk

Al enige tijd zijn archeologen druk bezig met opgravingen en onderzoek in de Beijenwaard bij Spijk. En niet zonder resultaat, want er zijn inmiddels vele verrassende vondsten gedaan.

Lees Meer »
Lobberdense Waard
Laatste Nieuws

Herinrichting Lobberdense Waard

In de uiterwaard zal zand en grind worden gewonnen en per schip afgevoerd. Daarnaast krijgt het hele gebied een natuurfunctie met de uitbreiding van bestaande natuur in de vorm van ontwikkeling van nieuwe riviergebonden natuur. Door de ingrepen ontstaat meer ruimte voor de rivier bij hoogwater. De gehele uiterwaard wordt op termijn opengesteld voor publiek en duurzaam beheerd. Recreatie vindt plaats in extensieve vorm middels wandelen (struinen), fietsen, vissen en zwemmen.

Lees Meer »
Babborgapad
Laatste Nieuws

NIEUW: het internationale Babborgapad

Het Babborgapad is het nieuwste en recent geopende klompenpad in de gemeente Zevenaar. En het is niet zo maar een klompenpad, maar het eerste internationale klompenpad in Nederland!

Lees Meer »
Kerst Huis Bergh
Insider tips

Kerstmis op Huis Bergh

In de donkere dagen hebben we dit jaar allemaal extra behoefte aan afleiding en ontspanning. Huis Bergh is tijdens de kerstperiode daarom extra dagen open.

Lees Meer »
fietspad Spijk
Laatste Nieuws

Update tijdelijk fietspad Spijk-Lobith

Naar verwachting kan het noodfietspad tussen Spijk en Lobith in de eerste weken van januari in gebruik worden genomen.

 UPDATE dd 4 maart: de oplevering wordt wat later dan verwacht, maar er wordt momenteel met man en macht aan gewerkt.

Lees Meer »
Brouwerick speciaalbier
Insider tips

Proef de herfst

Het is er weer weer voor, buiten is het herfstig nat, voor binnen hebben we een lekker ‘gerstenat’: Holthuuzer Bock van de Brouwerick. Een volmoutig bier met een nootachtige, licht geroosterde smaak, met andere woorden ‘een heerlijk straf bokbier!’

Lees Meer »
gemeentegids Zevenaar
Laatste Nieuws

Gemeentegids Zevenaar 2020 is uit!

De nieuwe gemeentegids van Zevenaar is verschenen. Een overzichtelijke en handzame gids waarin alle bedrijven, verenigingen en organisaties uit de gemeente staan, evenals contactgegevens, plattegronden van de dorpen en andere bijzonderheden.

Lees Meer »
Hof zum Walde
Laatste Nieuws

Echte boerderijzuivel, finger licking good!

We hebben een heel smaakvol nieuwtje: vanaf nu kan je bij ons ook terecht voor (h)eerlijke boerderijzuivel van Hof Zum Walde. Op hun boerderij in Spijk op ‘t Gelders Eiland wordt met veel plezier en passie op een duurzame en diervriendelijke wijze melk geproduceerd die zij zelf verwerken tot heerlijke ambachtelijke zuivelproducten.

Lees Meer »
Camperplaatsen Europakade Tolkamer
Laatste Nieuws

Camperplaatsen aan de Europakade weer geopend!

Er zijn gelukkig weer positieve ontwikkelingen betreffende het terugdringen van de verspreiding van het corona virus. Daardoor konden sinds 1 juni diverse maatregelen versoepeld worden. Dit betekent dat ‘alleen’ weer iets meer ‘samen’ wordt en dat is iets waar we met z’n allen erg naar uit hebben gekeken. En dat geldt ook voor het openstellen van de camperplaatsen aan de Europakade in Tolkamer.

Lees Meer »
camperplaats geopend
Laatste Nieuws

Camperaars van harte welkom!

Onze populaire camperplaatsen aan de Europakade in Tolkamer, met uniek en vrij uitzicht over de Rijn zijn vanaf nu weer geopend. Voorlopig zijn er 8 (van de 15) plaatsen beschikbaar, zodat er ruim voldoende afstand blijft tussen de campers.

Lees Meer »
TIC geopend
Laatste Nieuws

De vlag kan uit!

We hebben goed nieuws: vanaf vandaag is het Toeristisch Informatiecentrum weer voor een aantal dagen in de week geopend. Van woensdag t/m vrijdag bent u van harte welkom tussen 11.00 – 1300 uur.

Lees Meer »
Millingerwaard
Insider tips

Picknicken in de Millingerwaard

Vanaf zondag 3 mei kunt u een ‘Picknick-Pakket’ bestellen aan de ingang van de Millinger Theetuin. Echt waar! Samen met familie, lief of ‘anderhalvemetervrienden’ geniet u dan van een rijk assortiment aan lekkere lokale producten. Neem een dekentje mee en nestel u aan een strandje bij de Waal, of, onbespied, elders in het luie gras onder een boom.

Lees Meer »
Redoute Revensweert
Laatste Nieuws

Nieuwe aanwinst in de Ossenwaard: Redoute Revensweert

Als je in door de Ossenwaard wandelt of fietst, kan je hem niet missen: redoute Revensweert. Een strakke heuvel met indrukwekkend weids uitzicht. Hier kun je stilstaan bij de tijd dat het Gelders Eiland onderdeel was van het hoofdtoneel van de nationale geschiedenis: de Tachtigjarige Oorlog.

Lees Meer »
monument flyer officer
Laatste Nieuws

Monument Flying Officer Mervyn Wheatley

Vandaag op 22 maart stond de onthulling gepland van het monument op Puttmanskrib dat door de maatregelen rondom het coronavirus helaas geen doorgang kon vinden. We houden u op de hoogte zodra een nieuwe datum hiervoor bekend is. Maar u kunt al wel een bezoekje brengen aan dit eerbetoon en we lichten hier alvast graag een tipje van de sluier op.

Lees Meer »
Beursstand TIC Kalkar
Laatste Nieuws

Toeristische beurs in Kalkar

16e Touristikmesse Niederrhein – Van “Fietstouren” tot “Kamperen op het dak”
Vakantie bestemmingen, dagtochten en meer vrijetijdsaanbod beheersten ook dit jaar de Toeristische beurs. Opvallend was de grote vraag naar fietsmogelijkheden bij de meer dan 160 exposanten.

Lees Meer »
Vrijwilligers avond TIC
Onze Vrijwilligers

Gezellige avond voor de vrijwilligers van het TIC

Woensdag 22 januari 2020 vierden we met ons Toeristisch Informatiecentrum (TIC) en met alle vrijwilligers weer onze jaarlijkse feestavond. Een feestelijke bijeenkomst van het bestuur met alle leden van het camperteam, het activiteitenteam en het team dat ons informatiecentrum bemant.

Lees Meer »