Skip to content

wandelen en

fietsen op 't eiland

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

‘t Gelders Eiland ligt midden in Nationaal landschap ‘De Gelderse Poort’. Een uniek grensoverschrijdend natuurgebied in Nederland en Duitsland rondom de Rijn, Waal en IJssel. Een prachtig gebied van overstroombare uiterwaarden met vele geulen, ooibossen, oude Rijnstrangen, vergeten Waal meanders, zandputten en rivierduinen en rijk aan unieke flora en fauna. Een gebied waar het heerlijk fietsen, wandelen én struinen is.

Wandel- en fietsroutes

In het Toeristisch Informatiecentrum kunt u terecht voor diverse leuke wandel- en fietsroutes die zijn uitgezet op ‘t Gelders Eiland en de directe omgeving. Zo is er bijvoorbeeld de Blikvangers fietsroute die u langs alle openbare kunst en diverse cultuurhistorische plekken op ‘t eiland leidt. Of verken ‘t Gelders Eiland nu interactief (met leuke beeldfragmenten op uw mobiele telefoon) met de wandelroutes van ‘t Gelders Eiland Verhaalt. Of ga lekker struinen met de ‘gangen door Rijnstrangen’ route. Liever met uw paard op pad? Ook dan valt er op ‘t Eiland en in de directe omgeving genoeg te ontdekken! Wat u ook gaat doen, de indrukwekkend mooie natuur zal u telkens weer verrassen!

zomerdijk pannerden
Wandelroute

Zwieren over de Zomerdijk

Wil je even de benen strekken met rondom uitgestrekt uitzicht over de uiterwaarden van de Lobberdensche waard? Struin dan eens over of langs de Zorgdijk (heen en weer zo’n 3 km).

Lees Meer »
Lobberdensewaard
Struinroute

Struinen door de Lobberdensewaard

Wauw, wat een verrassend struingebied in de Lobberdensewaard! Al die kronkelende paadjes door gevarieerd groen en waterpartijen. En hoor al die vogels eens. Heb jij er misschien al eens een bijzonder dier gespot?

Lees Meer »
wandelgids Eltenberg
Wandelroute

Eltenberg wandelroute

Deze rijk geïllustreerde cultuurhistorische wandeling in de omgeving van de Eltenberg laat u kennis maken met het rijke verleden van dit interessante gebied.

Lees Meer »
wandelen en fietsen gratis knooppunten routes
Fietsroute

Gratis knooppunt routes

‘t Gelders Eiland is een aantrekkelijke plek om op de fiets te verkennen voor mensen die van natuur houden. Je zult in dit gebied veel uiterwaarden tegen komen en vaak over een dijk fietsen. Je kunt ervoor kiezen om langs een rivier te fietsen, of om de grens over te steken om een stuk door Duitsland te fietsen.

Lees Meer »
blikvangers fietsroute kunstroute
Fietsroute

Blikvangers fietsroute

Een prachtig geïllustreerde uitgave van maar liefst 90 pagina’s met leuke achtergrond informatie en een fietsroute van 40km. langs alle openbare kunst, historisch én landschappelijk schoon op ‘t Gelders Eiland.

Lees Meer »